Gdje kupiti korzet u Hrvatskoj?

Gdje kupiti korzet u Hrvatskoj?

Par godina unatrag, korzeti u Hrvatskoj bili su gotovo ekskluzivno asocirani s imenom Aždaja. No, otkad se poznata goth dizajnerica posvetila dizajnu vjenčanica, na ulicama su sve češće viđeni “korzeti” iz onog dućana koji preprodaje jeftine kineske isprike za korzet. Zato ćemo danas upoznati tri domaće dizajnerice pravih korzeta – onih u koje su uloženi sati mukotrpnog rada, čvrste metalne kosti i kvalitetan materijal koji se neće raspasti nakon malo živahnijeg goth partyja ili obljetnice veze.

Valerija Toloknova, prošlogodišnja finalistica Portanova Fashion Incubatora, ruska je dizajnerica s riječkom adresom koja se izradom korzeta bavi gotovo 10 godina. Ova talentirana darkerica inspiraciju nalazi u izrazito ženstvenoj viktorijanskoj i fetish odjeći, pa su i njezini korzeti većinom crne boje, dok od materijala dominiraju coutil, saten i čipka. Cijena custom-made korzeta počinje od 800 kn i ovisi o zahtjevnosti projekta, no rezultat je uvijek isti: unikatan, ručno izrađen korzet koji će vam stanjiti struk za najmanje 5 cm. Valerija je ujedno i model za vlastite korzete, što i nije iznenađujuća odluka glede na njezino dugogodišnje iskustvo u manekenstvu.
Gdje naručiti korzet? Valerija Toloknova / VDesign.

Valerija Toloknova korzet Hrvatska dizajnerica
(Photo: Josip Čekada)

Valerija Toloknova korzet Hrvatska goth dizajnerica
(Photo: Josip Čekada)

Valerija Toloknova korzet Hrvatska dizajnerica goth sexy
(Photo: Josip Čekada)

Valerija Toloknova goth dizajnerica korzet Hrvatska

Dizajnerica Contessa Gothique se nakon diplome na TTF-u posvetila izradi korzeta inspiriranih goth, fetish i haute couture kreacijama. Njezin talent i vještina razvidni su iz poigravanja materijalima i eksperimentiranja s krojevima koji su bez iznimke djelo Majine mašte i ruku. Svaki korzet izrađen je od materijala naručenih iz inozemstva, a za jedan couture model često je potrebno i preko 80 sati rada. Vlasnici njezinih originalnih radova razasuti su po cijelom svijetu, a među njima je i poznata kolekcionarka korzeta Lucy’s Corsetry koja je o naručenom modelu snimila vrlo detaljnu YouTube recenziju.
Gdje naručiti korzet? Contessa Gothique

Contessa Gothique korzet dizajnerica Hrvatska

Contessa Gothique korzet dizajnerica mesh Hrvatska

Contessa Gothique korzet dizajnerica čipka mesh couture

Contessa Gothique korzet dizajnerica Hrvatska Nea Dune
(Photo: Filip Gržinčić / Model: Nea Dune)

Contessa Gothique mesh korzet Hrvatska dizajnerica

Aranea Black i njezini senzualni korzeti već su predstavljeni u intervjuu odrađenom prije par godina. Mlada dama se specijalizirala za povijesne krojeve i tightlacing, a piše i stručne članke za Foundations Revealed u kojima manje iskusnim dizajnerima savjetuje kako izraditi besprijekoran korzet. Prva hrvatska korzet haljina također nosi njezin potpis, a strast prema ekstremnom utezanju dokazuje time što u korzetu provodi gotovo čitav dan. I noć. Tako je, dok se mi obični smrtnici po krevetu valjamo u mekanim pidžamicama, Aranea Black spava utegnuta u korzet. It’s a lifestyle.
Gdje naručiti korzet? AraneaBlackCorset

Aranea Black čipka korzet dizajnerica Hrvatska

Aranea Black tightlacing korzet dizajnerica Hrvatska

Aranea Black Fia Rouge korzet dizajnerica
(Photo: Fia Rouge)

Aranea Black korzet goth Hrvatska dizajnerica

Aranea Black burlesque korzet čipka dizajnerica

Uživajte u shoppingu, kolege korzetoljupci – nadam se da ćete se zahvaljujući ovim informacijama držati čim dalje od onog dućana.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/content/84/7859384/html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273