Najbolji hrvatski tattoo majstori

Najbolji hrvatski tattoo majstori

Samouki tetovirači iz kućne radinosti odličan su odabir – ako želite da vam se tattoo “majstor” ureže ne samo u kožu, već i u pamćenje kao osoba koja vam je za malo kuna priuštila poveći estetski masakr. Kao recimo ovom nesretniku koji će ostatak života biti ismijavan zbog vrhunskog portreta svoje bebe malog Jay Z-ja. Ružne tetovaže, infekcije, alergijske reakcije i druge nelijepe uspomene na tetoviranje mogu se izbjeći prepustite li se rukama i iglama provjerenih profesionalaca. Najbolji hrvatski tattoo majstori zaslužili su mjesto na ovom popisu dugogodišnjim iskustvom, kontinuiranom kvalitetom radova, a neki čak i nagradama na domaćoj i međunarodnoj razini. Upoznajmo ih.
[Fotografije su vlasništvo tattoo artista i preuzete su s njihovih web stranica ili FB profila]

Ninoslav Zelenović, poznatiji kao Zele, vlasnik je Tattoo & Piercing Studio Zagreb, najpoznatijeg tattoo salona u Hrvatskoj koji uspješno posluje preko 20 godina. Osim što je iskusan i u inozemstvu nagrađivan tattoo majstor za kojeg vjerojatno zna i vaša baka, Zele je ujedno i organizator prve hrvatske tattoo konvencije te autor etičkog i higijenskog pravilnika hrvatske udruge tetovirača.

zele1

Irena Milina Ayreen Piercing Zele Tattoo

zele 2

zele-3

Idući na listi su Filip i Eror iz zagrebačkog Imaginarium Custom Tattoo salona. Filipova tetovaža je na ovogodišnjoj domaćoj konvenciji odnijela laskavu titulu “Best in Show”, s čime si je mladić osigurao nastup na Londonskoj tattoo konvenciji. O Eroru nisam upjela dobiti konkretnije informacije, no njegovi radovi ionako su dovoljno elokventni da se mogu sami predstaviti. Za razliku od mnogih konkurenata, Imaginarium Custom Tattoo nudi impresivnu raznolikost stilova, bez često viđenog variranja u kvaliteti.

Imaginarium

Ivan Eror Imaginarium tetovaže

Imaginarium tattoo hrvatska

Imaginarium Studio Zagreb tetoviranje

Ostajemo u Zagrebu zbog Gandalf Tattoo, gdje fantasy i SF fanovi hrle po tetovaže vikinga, mitoloških bića ili kakvih drugih poviješću inspiriranih motiva za koje se specijalizirao vlasnik Marin Urbanc. Ovaj tattoo majstor njeguje prepoznatljiv crno-bijeli stil  s vrhunskim sjenčanjem, popularan među ljubiteljima klasičnih tetovaža, zbog čega je Gandalf Tattoo već godinama pri samom vrhu najpoznatijih domaćih salona.

gandalf

gandalf 1

gandalf 3

Gandalf tattoo zagreb

Selimo se kakvih 400 km južnije, do Splita koji je u samom epicentru hrvatske tattoo scene zahvaljujući neotraditional majstoru Kid Krosu, zaposlenom u salonu Casa Occulta. Treba li uopće posebno hvaliti čovjeka koji je na nedavno održanoj Londonskoj tattoo konvenciji osvojio 3. mjesto u kategoriji “Najbolje boje”? Ovog eksperta sve je teže uloviti zbog brojnih međunarodnih angažmana, a jednom kad vidite njegove sulude tetovaže, shvatit ćete kako mu je uspio proboj u inozemnu tattoo elitu.

Najbolji hrvatski tetovatori_kidkros

Najbolji hrvatski tetovatori_Kid Kros_chest piece

KidKros Split tetoviranje artist

KidKros Split tetoviranje

Još jedan splitski salon dostojan hvale je El Magico. Tamo radi Tiho, nekadašnji mentor Kid Krosa, koji će se pobrinuti da nikad ne požalite niti lipe investirane u njegove tetovaže. Glede na superiornu kvalitetu El Magico tetovaža, teško je izabrati omiljeni stil- osobno naginjem prekrasno osjenčanim crno-bijelim portretima, ali sa sigurnošću se može utvrditi da Tiho ne zaostaje ni na području modernih tetovaža u boji.

El Magico Split tetoviranje

el magico 1

Najbolji hrvatski tetovatori_El Magico_Split

El Magico Split tetovaža

Varaždin se također može pohvaliti odličnim tattoo salonom. Za uspjeh Tattoo M zaslužan je legendarni vlasnik Igor Mezga, koji svoje neosporivo iskustvo i znanje svake godine obogaćuje edukacijom u Milanu. Još jedna godišnja tradicija je da bonom za tetoviranje sponzorira pin-up natjecanje Trash & Burn festivala, što ga čini miljenikom retro ljepotica. Inače, legenda kaže da je gospodin s prve fotke došao samo po jednu tetovažu.

Najbolji hrvatski tetovatori_Mezga_jedna tetovaza

Mezga Tattoo M tetovaža

Najbolji hrvatski tetovatori_Mezga_Neven Ciganovic

mezga

Riječke boje brani Brane Doričić iz Ink Connection Tattoo Parlour. Na sceni od 1996, u najtraženijeg tattoo artista u Rijeci profilirao se nakon edukacije u Inkamatic studiju iz Trsta, a kasnije i domaćem piercing i tattoo studiju Badaku. Brane inspiraciju nalazi u američkom i japanskom stilu, no nisu mu strani ni unikatni motivi poput steampunk riba i stripovskih gavrana.

brane

brane1

iva ink connection brane

brane 3

 

Mlade snage koje treba imati na oku: House Bizzarre
Iako su pred prvim ženskim tattoo salonom u Hrvatskoj godine, ako ne i desetljeća dokazivanja, House Bizzarre moram dodati na ovaj popis kao počasne goste zbog dosad predstavljenih tetovaža koje odlikuje tehnička preciznost i fantastičan dizajn. Ako nastave ovim suverenim tempom, Anja i ljupka šegrtica Nikka imaju potencijal da postanu prve dame domaće tattoo scene.

House Bizzare Tattoo Zagreb tetovaže

Najbolji hrvatski tetovatori_House Bizzarre Tattoo

Fotke ste vidjeli, kontakte dobili- nema više isprike za odlazak scratcherima u neregistrirane kućne obrte. Tattoo majstorima i majstoricama s liste želim blistavu budućnost i uspješne karijere, a ukoliko mislite da sam nekog nepravdom preskočila, ostavite njegovo ili njeno ime u komentarima.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/content/84/7859384/html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273