Džemperi: kad tkanje nije sranje

Džemperi: kad tkanje nije sranje

Da li zbog averzije prema zimi, da li zbog odrastanja u poslijeratnom razdoblju kad se odjeća nasljeđivala od starije braće i sestara, ne mogu pomisliti na nadolazeći prosinac bez da mi padne mrak na oči. Najradije bih iskoristila joker ‘mrzim zimske gadosti’ i zavukla se u šator izgrađen od knjiga, deki i šalica vruće čokolade. Nažalost, tu i tamo ipak ću morati napustiti stan, a za takve prigode dobro je biti oboružan s čim više slojeva odjeće. Zato su današnja tema džemperi.

( JW Anderson for Topshop ) + ( Anthropologie Sweater )

Džemperi Zimska Odjeća Pletenine Alter-Nacija

(Sorry, anonimna Tumblr švelja) + (Sandra Backlund)

Sandra Backlund
, dizajnerica najbujnije kreacije s fotke iznad, majstorski plete ne samo džempere u stilu ‘Spies Like Us‘, već i vrlo ženstvene zimske haljine. Odlikuje ju i zanimljiva poslovna strategija: mušterije smrzne cijenama, a potom ih zagrije neodoljivim vunenim dizajnima.

Džemperi Zimska odjeća Pletenine Sandra Backlund

U kategoriji ‘povoljni neupadljivi džemperi’ pobjedu odnosi ovaj She Inside džemper antracit boje, čiji kroj je prikladan za sezonu predoziranja sarmama, odnosno prikrivanje neželjenih kila. Ili trudnoće. Idealan za sve nas kojima s drastičnim padom temperatura padne i briga oko stila.

Džemperi Zimska Odjeća Pletenine She Inside

Preferirate li nešto elegantnije retro krojeve, vuneni cardigani koji prizivaju imidž Katharine Hepburn su kao stvoreni za vas, baš kao i ženstvene vestice s kragnama druge boje. Vunene hlače s fotke lijevo su mi na shopping listi godinama, ali sa 177 cm visine imam veće šanse da me angažiraju u NBA nego da stanem u hlače namijenjene džepnim Venerama.

(Revival Retro Knitwear) + (Contrast Knit Chiffon Sweater)

Džemperi Zimska Odjeća Pletenine Retro stil

 

Romantičarke će doći na svoje s volanima i uzorcima nalik na čipku. Kreacija slijeva je nažalost završila kao muzejski eksponat, no za izradu desne je dostupan PDF s uputama za izradu.

Ženstveni džemperi Pletenine Zimska Odjeća

I za kraj, odlučite li ipak izignorirati moje i prabakine savjete te se smrzavati u vrućim hlačicama usred snijega, barem si kupite prikladan gornji dio. Recimo, I’M ILL boyfriend sweater. Have a nice winter!

Bolestan džemper zimska odjeća hladnoća


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/content/84/7859384/html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273