Machina Arcana: prva hrvatska steampunk igra

Machina Arcana: prva hrvatska steampunk igra

Ako su H.P. Lovecraft, Discworld Noir i board games ključne riječi od kojih vam zatitra geekovsko srce, oduševit će vas podatak da je Hrvatska dobila svoju prvu steampunk društvenu igru (premda nerado koristim taj termin radi asocijacija na Monopoly i Twister). Čak i ako vas steampunk ostavlja ravnodušnijim od glumačke karijere Tarika Filipovića, priznat ćete da je 23,000 $ impresivna cifra. Upravo toliko je Machina Arcana dosad zaradila na Kickstarteru, a sudeći po eksponentno rastućoj popularnosti, na putu je da zaradi barem dvostruko više u preostalih 34 dana kampanje. Ne zamjerite mi euforiju, provela sam djetinjstvo zakopana u PlayStation, SF knjige, stripove i dungeone. Što možda objašnjava zašto me više uzbuđuju krakati demoni od torbica i kozmetike. I zašto živim u podrumu kod mame.

Machina Arcana primjer je poduzetničkog uspjeha koji se neizbježno dogodi kad se spretni programerski prsti, kreativni mozgovi i nesputana mašta crtača ujedine s dugogodišnjom ljubavlju do  gaming kulture i alternativne literature. U sveopćem kaosu recesije, lijepo je vidjeti tim mladih talentiranih ljudi kako zarađuju baveći se onim što vole. O samom timu iza igre možete detaljnije pročitati na Machina Arcana stranici, ali ilustracije radi, Hrvojev crtački genij me kao goth tinejdžerku skoro ponukao da si istetoviram vampirsku vilu preko cijelih leđa. He’s just that good. Pohvale zaslužuje i Darko Bundalo u ulozi naratora koji intonacijom nemalo podsjeća na omiljenog mi noir detektiva Lewtona (Rob Brydon). Intrigantan zaplet, sulude ilustracije i nenametljivi, premda uznemirujući zvučni efekti potvrđuju da je riječ o pažljivo promišljenom projektu koji će Hrvatsku postaviti na SF mapu, gdje se trenutno nalazimo isključivo kao shooting lokacija za Game of Thrones.

Podržite Machina Arcana Kickstarter projekt već danas i obećajem da ćete biti zadnji u redu za sporu, bolnu smrt jednom kad Cthulhu preuzme Zemlju.

P.S. Znate li tko je detektiv Lewton, ostavite broj telefona u komentarima.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/content/84/7859384/html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273