Opskurni London: Top 5 nepoznatih lokacija

Opskurni London: Top 5 nepoznatih lokacija

Skoro da nema Balkanca koji se nije fotkao s voštanim Beckhamom, opsovao nepraktičnost Oyster kartice i probudio se sa žoharom kraj glave u jednom od jeftinih King’s Cross hostela. No pitanje je znaju li čak i eksperti za London za ovih 5 opskurnih lokacija koje nestrpljivo čekaju da ih otkrijete u pauzi između peglanja kartice u Primarku i predoziranja kvazi-kofeinom u Starbucksu.

1. Grob nazi psa

Da, dobro ste pročitali. Najbizarnija lokacija s liste ujedno je i jedini nacistički memorijal u Londonu. U dvorištu nekadašnje njemačke ambasade počiva Giro, ljubimac Leopolda Von Hoescha, ambasadora koji je 1939. iz očitih razloga bio prisiljen napustiti London. Giro je imao tu (ne)sreću da ostane dio britanske zemlje (doslovce): stradao je 1934. u igri s električnim kabelom, nakon čega je ispraćen raskošnim nacističkim pogrebom, štogod to podrazumijevalo. Gotovo 80 godina kasnije, grob Gira i dalje je na izvornoj lokaciji, vjerojatno jer se nitko ne usudi petljati s kostima nacističkog psa.

Adresa: Waterloo Place / Outside 9 Carlton House Terrace, London SW1Y 5AG

London Giro pas nacist Alter-nacija

2. Chin Chin Labs – sladoled od tekućeg dušika

Dobro, očito nije OD tekućeg dušika, ali nastaje uz pomoć zanimljive reakcije istog. Ustanovitelji sladolednog laboratorija, geeky bračni par kemičara zaljubljenih u slatko, kunu se da rizika nema te da vas raznijeti može samo fantastičan okus. Iako nije najbolji sladoled kojeg sam ikad probala (Ben & Jerry’s i japanski perverzni okusi dijele prvo, drugo i sve do tridesetog mjesta), Chin Chin nitroled definitivno je najunikatniji, pa recimo da samo opažanje procesa izrade, nalik na statiranje u Breaking Bad i Dexterovom laboratoriju, opravdava visoku cijenu od 3,95 funte.

Adresa: The Chin-Chin Laboratorists 49-50 Camden Lock Place London NW1 8AF

London Chin Chin Labs nitroled Alter-Nacija

3.  Peron 9 3/4

Obavezna destinacija za Harry Potter fanove! Oni pametniji dođu i okinu fotku zbog koje mlađi nećaci i Voldemort proplaču od ljubomore, manje inteligentni završe u bolnici s 9 3/4 prijeloma. U neposrednoj blizini slavnog zida nalazi se i suvenirnica s precijenjenim Harry Potter čarobnim štapićima, Harry Potter naočalama i Harry Potter donjim rubljem (?!?). Vjerojatno se i prodavač zove Harry Potter. Navodno imaju i preparirane sove, ali na feniksa ne bih računala.

London Harry Potter Peron Alter-Nacija

London Harry Potter Shop Alter-Nacija

4. Little Shop of Horrors

Ali zato vam ovdje šanse za kupnju prepariranog feniksa drastično rastu. Kosturi kentaura i sirena, afrički artefakti i shunga printovi tek su dio očaravajuće creepy ponude Little Shop of Horrors, dućana koji je redovito pri vrhu lista najčudnijih londonskih atrakcija. Idealno utočište za fanove taksidermije i horror filmova, dobrodošlih da s vlasnikom proćaskaju o svojim interesima uz šalicu Hendrick’s gina.

Adresa: 11 Mare Street London E8 4RP

Kostur kentaura London Alter-Nacija

London bizaran butik Alter-nacija

vintage bullet bra and garter belt

5. Kyoto Gardens

U slučaju da zatrebate predah od hektičnog tempa britanske prijestolnice, navratite u Kyoto Gardens, autentični japanski vrt gdje žurba i stres ne postoje. Žubor vodopada, hranjenje paunova, estetsko savršenstvo boja i oblika- ova zen oaza ima terapeutski učinak na turiste koji trebaju malo tišine i mira. U duhu japanske tolerancije, Kyoto Gardens poručuje posjetiteljima da ulaz nije dovoljen bučnoj djeci i psima.

Adresa: 100 Holland Park Avenue Holland Park London W11 4UA

London Kyoto gardens Alter-Nacija

Kyoto Gardens London paun Alter-Nacija

London Kyoto garden Alter-Nacija

Koja su vaša omiljena mjesta u Londonu? Ostavite preporuke omiljenih muzeja, dućana, pubova i restorana u komentarima.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/content/84/7859384/html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273