Najveći slovenski modni promašaji

Najveći slovenski modni promašaji

Na malom slovenskom nebu nema mjesta za puno zvijezda. Philips iliti Aquafresh Fashion Week, Viktorji, nekadašnja EMA…glamurozne manifestacije u Ljubljani su toliko rijetke da slovenski estradnjaci podsjećaju na božićne jelke – svrhu dobiju svega par dana godišnje kad zablistaju svom snagom i skupljaju darove. Nije to kao kod nas gdje se organiziraju glamurozni eventi povodom nove plastične operacije Nives Celzijus. Možda zato što poznate Slovenke ne posežu često za estetskim zahvatima? Ok, Urška Čepin je iznimka koja potvrđuje pravilo, ali njoj sve opraštam; slaba sam na žene koje vole Aphex Twin.

Modni failovi_Urša Češin_Aphex Twin

Klonim se trač revija i TV-a, više novca trošim na Ben & Jerry’s sladoled nego na torbice, a da je u gradu fashion week znam samo po broju žena koje u štiklama hodaju graciozno poput labuda. Na kopnu. Sad kad smo utvrdili da sam stručnjak za estradu i stil, možemo se posvetiti modnim promašajima slovenskih estradnjakuša. Rado bih temu otvorila u velikom stilu, ali poslužit će i Rebeka Dremelj, slovenski pandan Indiri Vladić. Na desnoj fotki u amorfnoj haljini te špičokama posuđenima iz prašnjavog dijela maminog ormara na listu se uvrstila i Alya.

Modni failovi_Rebeka Dremelj_Alya


JEDNOSTAVNO, SISE
Znam da su vam oči zalutale s teksta na fotke, pa ću reći samo da toaleta Iris Mulej (srednja fotka) izgleda kao da joj je jednorog svršio u krilu. Ili to ili je proplakao od muke jer mu je otela sve šljokice i titulu najkičastijeg stvora. Zelen outfit meni nepoznate dame slijeva izgleda kao da su tkanine pijane odigrale partiju Twistera bez da su pozvale grudnjak na zabavu. Doroteja Premužič pak dekolteom otima Marijanskoj brazdi rekord za najdublju točku na planetu.

Modni failovi_sise

Po minimalističkoj interpretaciji maksime ‘manje je više’ ostat će zapamćena krajnje desna (u skladu s političkim uvjerenjima) Eva Irgl. Podsjetnik za one koji su zaboravili da je 1998. bila godina zvijezda u tangama- radi se o slovenskom izdanju ozloglašenog MTV outfita Rose McGowan. Slijedi Iris Mulej, koja osim što besramno kopira moj rođendanski outfit iz Barcelone, očito žudi za angažmanom u Burlesque 2. Što se tiče gospođice u sredini, zametnula sam dar vida negdje između ruže utaknute u ricaste lokne i štrasno-strašnog pojasa na rasparanoj haljini.

Modni failovi_ Iris Mulej_Tia Paynich_eva irgl

NASUKANE SIRENE
U pokušaju da postane prva slovenska sirena, na crveni tepih se nasukala inače zgodna Pia Pustovrh, čija haljina izgleda kao umorni cvijet prevrnut iz vaze. Daleko gore je u sirena kroju zaplivala Iris Mulej, čije obline se prelijevaju iz nečeg što je u prošlom životu bila tek loša maturantska haljina, dok ju nije reinkarnirao netko s malo vještine i puno neukusa. Te trakice na bokovima druga su najnestabilnija stvar u Sloveniji, odmah iza Janšine političke sudbine. Da se odmaknemo od stilskih potopa, s desne strane Irina Osypenko pokazuje kako se nosi sirena kroj – fluidna silueta i suptilni seksepil čine razliku između dive i kraljice treša.

Modni faili_ Sirene


PUSHMI-PULLYU a.k.a  Gurnimepovuciga
Baš kao lik dvoglave ljame iz pera Hugh Loftinga, gornji i donji dio outfita Katarine Jurkovič putuju svaki u svom smjeru. Gornji dio ide na razgovor za posao tajnice u srednje velikom poduzeću, a donji na vjenčanje omiljene joj Barbike. Ne znam o kakvom bizarnom varijeteu se tu radi, ali glede na volumen haljine Karmen Stavec, sigurna sam da se ispod skriva još jedna osoba. I svaka joj čast za balansiranje s pjevačicom na ramenima i to u tako groznim baršunastim čizmama. Outift pjevačice April još je jedan primjer neusklađenosti, ovoga puta sa zdravim razumom. Čak i heavy duty naočale podbacile su u zaštiti od blještavog užasa, što je rezultiralo oštećenjem vida i objašnjava buduću sekvencu njenih modnih promašaja.

Modni failovi_katarina-jurkovic_april_viktorji

Shop Romwe

KORZETI
Dok Nuška Drašček pokušava bar malo zakriti grozan materijal haljine u naopačke obučenom korzetu (?!?), Rebeka Dremelj utegnula se u barokno sjenilo za lampu od koje panično bježi čak i delfin tetoviran na lijevoj sisi. Drage dame, silueta utegnuta u korzet treba nalikovati pješčanom satu, a ne vreći pijeska. Anđeoski glas Maje Založnik glazba je za uši, no imidž na fotki desno je kakofonija za oči. Stoga nije na odmet ponoviti najvažnije pravilo za uspješno oponašanje Dite Von Teese: korzet po mjeri (ili barem u svojoj veličini) je skuplja, ali definitivno sofisticiranija varijanta od jeftinih inačica iz Kine i Burde. Dodatni bodovi za stilsku karmu ako je obučen s prave strane i pritom ne izbaci 90% grudi.

Modni failovi_ Maja Zaloznik_Rebeka Dremelj

GOLA DO BOLA
Za bikersku feštu u Velenju bi outfit Maje Kavčič bio optimalan izbor, ali probijanje u više slojeve modne elite zahtijeva više slojeva odjeće. Osim toga, ako si već zimogrozna, probaj prije rukavica navući majicu. Nina Osenar žrtvovala je dostojanstvo za 15 minuta fotografske pažnje, a Doroteja Premužič kompenzira nedostatak inače obaveznog dekoltea s pokazivanjem gaća. Da je prorez 20 cm niži, bio bi super za BDSM porniće s polica benzinskih pumpi, no ovako bi i ocvale njemačke domine frknule na ovaj trijumf vulgarnosti.

Modni failovi_doroteja premuzic_maja kavcic_nina osenar

WINTER IS COMING
Nataša Markovič blista (u mraku) outfitom idealnim za sprovod Boy Georgea. Truth be told, ne znam može li na ikom rozi saten izgledati normalno. Izuzetak je, naravno, Hart Foundation. Decentna kao snijeg u augustu, Nuška Drašček došla je na event u pratnji svog neobuzdanog poprsja. Da nekom ne bi slučajno promaklo da su joj grudi veće od glave, ogrnula je nebitne dijelove trupa par brojeva preuskom jaknicom. Danica Lovenjak već godinama bez pardona nosi imidž seoske matrone, ali ova stilska abominacija je novo dno. Izgleda kao da joj je uvrijeđeni kućni ljubimac odgrizao dio haljine nakon što ga je prekinula u pokušaju parenja s tom wannabe krznenom stolom.

modni failovi_nataša markovič_danica lovenjak

DANDY CANDY
Matt Bomer mi je svjedok da obožavam stylish gay muškarce, ali negdje treba povući crtu. I to ne olovkom za usta poput Erika Maja Potočnika, dizajnera iza uspješnog slovenskog branda Eric Matyash. Priča se da se slovenski modni blogeri, skloni žicanju popusta na Erikove prekrasne kreacije, ne usude staviti pod upitnik njegovu odluku da se stilski pobratimi s Mrs. Doubtfire. Kako ja već imam tim azijskih dizajnera u Hennes & Mauritzu, talentiranom mladiću preporučam da se ostavi ruža te inspiraciju za dandy look potraži u besprijekornom imidžu sugrađana Alana Hranitelja.

Modni faili_Erik Maj

Zalazimo na skliski teren slovenskih dizajnera i stilista, gdje nas čeka Eva Ana Kazič, znana i kao All Around Eve, u outfitu izvrsnom za promociju knjige ‘5o shades of pink’ ili hostesiranje na sajmu optičkih iluzija. Ipak, izuzmemo li ovaj gaf, mala je najoriginalnije obučena slovenska modna blogerica, što je nemoguća misija za dizajnericu na fotki do: Tia Paynich kao čistačica koja nije mogla odlučiti hoće li za maškare biti stolnjak ili Barbarella. A Tina Marinšek izgleda kao da se vratila s neuspješnog modnog egzorcizma, što potvrđuje i košmar na glavi.

Modni failovi_eva ana kazič_tia paynich

Zaključimo s kraljicom slovenskih modnih failova. Izglasana za ‘Femme Fatale’ 2012., Jadranka Juras imala je popriličan broj fatalnih stylinga, ali gotovo svi se mogu svesti na sulude tkanine pretočene u nelaskave krojeve koji vrište za pozornošću (švelja i psihologa). Čak i združeni sarkazmi Jona Stewarta i Davida Mitchella podbacili bi u osvrtu na mozaik neukusa slijeva, pa recimo samo da eko-bio-organska kreacija s desne strane izgleda kao spontana posljedica 200-godišnjeg šumskog sna tijekom kojeg su joj tijelo obrastale bukovače. Pa svejedno jedva zaustavljam poriv da ju okitim božićnim ukrasima.

Modni failovi_jadranka juras

 


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/content/84/7859384/html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273