Suvremene karijere

Suvremene karijere

Ne trošite život na decenije edukacije i požrtvovan rad kad vam Internet i suvremeni geđeti omogućuju da već danas zablistate u nekoj od sljedećih karijera:

FACEBOOK FOTOGRAF

Nije se Nikola Tesla znojio osmišljavajuć’ Instagram da bi novodobni fotografi imali smisao za kadriranje i boje. Pa nisi onaj soboslikar Mikelanđelo ili deva da se grbiš od tereta rada, ti si elitni vojnik Facebook umjetnosti! Profesionalna rasvjeta ti isto ne treba jer ćeš modele obasjavati neviđenom foto talentiranošću. Kad s artistično nudističkom fotkom skoro lijepe frendice zaradiš 200 lajkova od napaljenih Turaka, Facebook će ti dostaviti pohvalnicu za inženjera foto iluzija, a onda juriš na snimanje editorijala plaćenih u promociji i časti da si surađivao s trećerazrednim modelima i samoukim MUA, KUAc i sličnim artíste-ima.

Talisman za poslovnu sreću: Šareni citati o kreativnosti i nebitnosti tuđeg mišljenja

miss lijeposti

[Konceptualni diptih s naglaskom na art motive rašlji i sisa, a i lišće je simetrično razbacano u pozadini]

MUZIČKI KONOSJUR

Pitchfork je tvoja Biblija, iPod je tvoj križ. Iz glave nabrajaš omiljene planete članova Rolling Stonesa i jako dobro razumiješ krucijalnu ulogu Joy Divisiona u nastanku svega od hipstera do crnog rižota. Iako bi se radije objesio noise-cancelling slušalicama nego ne znao novi hit od Empire of the Sun, sva muzika nakon ’95. ti iz principa ide na kurac jer “kužiš stari nema tu strasti, internet je sve pokvario.” Jer samo tvoja generacija je pjevala Ramonese po parkićima i gubila nevinost uz rock bendove. Imaš više veza od Tejlor Svift? Pokreni slušaonu gdje ćeš educirati neuku mladunčad o muzici tako što ćeš puštati opskurne hitove koje je i bend zaboravio.

Talisman za poslovni uspjeh: Trostruki CD ‘Best of rock ’78’, za slučaj da netko nedajbože navede Arctic Monkeys kao najdraži bend

Old-school-DJ

 

UTJECAJAN TVITERAŠ

Ako nisi posebno talentiran, ali u posjedu si mobitela s internetom i tone vremena, odahni čovječe, postoji karijera čak i za tebe. Skini si aplikaciju za online ciničnost i konkuriraj atomskoj bombi po jačini utjecaja svojim pronicljivim osvrtima na bitne teme poput twerkanja Mali Čirus. Izazovi uzdahe zavisti superiornom moždanom gimnastikom- vidi vidi kako se kuži u sve od #politika preko #SEO do #chiasjemenke. Guraj kameru u tanjure fensi restorana te njuškice slatkih životinjica, ali ne zaboravi glavnu misiju – vrebanje na twitter wall, pogotovo na televizoru gdje možeš tijekom burne debate o penzijama nasmijati sveopće pučanstvo vrckavim komentiranjem frizure voditelja. Druži se samo s ljudima čija imena počinju na @ i obznani svoju prezencu na hip mjestima strancima dok ne postaneš gradonačelnik Fors Squarea.

Talisman za poslovni uspjeh: Kredit kod lokalne mafije samo da prvi u selu imaš iPhone 8.

 

AKTIVIST HOBIST

Okupiraj SVE što ti se nađe na putu, uključujući samog sebe, s planiranjem ustanaka i čitanjem Marxa u mraku (starci su ti odavno zaplijenili žarulje jer ne plaćaš režije). Pusti bradu i žustro ju gladi dok skrolajuć’ Facebookom kontempliraš o nepravdama svijeta i tražiš recept protiv kapitalizma. Priušti si sindrom karpalnog kanala od neumornog lajkanja stručnih političkih osvrta pisanih perom potplaćenih brucoša FPZG-a. Oboružaj se palestinkom i nacrtaj si skeptičnu obrvu – ok, sad si spreman za atendanje revolucija na fejsu. Vježbaj buntovnost posvuda- seri dekanu jer ti hoće ukinuti pravo na školovanje nakon 10 godina studija i opsuj rasistički kafić gdje arijevski gadovi imaju samo bijeli šećer.

Talisman za poslovni uspjeh: Uvijek naoštrena olovka za potpisivanje peticija.

dont-forget-to-eat-your-lunch-and-make-some-trouble

 

FACEBOOK DIZAJNER

Šta ćeš gubit’ 4 godine na dizajnerskom faksu kad imaš mamine Burde? Zajaši val dizajniranja neviđeno otkvačeneg nakita neonskih boja i postmodernističkog osjećaja. Ne, to nije prabakina halja za gaženje grožđa koju su izjeli moljci, to je šik vintaž! Smij se dosadnim glupanima bez mašte koji, lol, kupuju obuću- ti cipelama vrckavo udišeš novi život uz pomoć vodootpornih pastela. Spektakularnom zaradom od prodaje nove kolekcije priušti si novi paketić fimo mase, ako ti ostane sitno od tramvajske karte do najbližeg hobby centra. Pohađaj art sajmove gdje će te utjecajni modni blogeri žicati najskuplju kreaciju sa štanda u zamjenu za intenzivnu lokalnu promociju a.k.a. dva ekstra lajka na fejsu. Izgrebi se za kolumnu u Elle ili Cosmu gdje ćeš drobiti savjete za pravilno usklađivanje sakoa i obrva.

Talisman za poslovni uspjeh: Godišnja pretplata na časopis “101 kreacija od toaletnog papira”

glitter

 


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/content/84/7859384/html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273