Najbizarniji slovenski običaji

Najbizarniji slovenski običaji

Većinu stereotipa o Slovencima poznajete iz Pervanovih viceva, no hajde da rekapituliramo: prosječni Janez i Metka strastveni su kao dehidrirani jazavci, ljetuju na Jadranu samo zato da eurofobičnim divljacima koji ne znaju reći L (majke mi, MRZE naš izgovor slova L skoro kao Bosance) nabiju na nos da su uspješniji i bogatiji te si za razliku od nas mogu priuštiti turističku paštetu. Usput se popišaju u more u inat žilavim i preskupim lignjama. Janezu i Metki čaša je skoro uvijek poluprazna, osim vikendima, kad isprazne i čašu i bocu. Kompleks male zemlje i umirućeg jezika liječe nabrijavanjem statistike, pa tako slovenski jezik ima 42 narječja, a zemlja je podijeljena u 212 općina. Seksualna represija u Sloveniji na razini je vatikanske konklave zahvaljujući kompleksu Cankarjeve majke, no s druge strane, u Ljubljani cvjeta najpromiskuitetnija gay scena u regiji. I dok ja pakiram za deportaciju jer sam upravo nazvala susjede pederima, slijede najbizarniji slovenski običaji za koje još niste čuli:

Polhanje
Iliti ubijanje bespomoćnih glodavaca. Naime, opće je poznato da su puhovi krvoločne zvijeri, sposobne usmrtiti  i do tri čovjeka jednim zamahom okrutnog repića. Zato Slovenci oprezno love male beštije dok spavaju i ubijaju čitave čopore bijesnih puhova udarcem po glavi. Jednu frakturu lubanjice kasnije ih ogule, iscijede im mast, bace na roštilj i naprave Metkama krznene šubare. Ovaj ritual ponavlja se svake godine i odnosi na tisuće žrtava; pogodite na kojoj strani. Pa i Dothraki bi zaplakali. Tko bi to očekivao od nacije koja nam je podarila legendarnog Bojana?

polhanje slovenija

polhanje


Fantovščina

Kamen temeljac slovenske sofisticiranosti. Slovenija je jedina zemlja gdje je gore biti mladoženja nego beskućnik. Dok kod nas momačka konceptualno odgovara traileru za Hangover, Slovenci nenajavljeno “posude” budućeg mladoženju i izlažu ga nemilosrdnom usmrćivanju dostojanstva u javnosti. Od golotinje do sramotne interakcije s potpunim strancima, divljaštvo zvano fantovščina traje dok ga ne zaustavi policija, trovanje alkoholom i/li utapanje u kanalizaciji. Moja inicijacija u čaroban svijet fantovščine dogodila se usred nedjeljnog kafenisanja, kad me zaskočila horda pajdaša koji su praktički otuđili od mene 5 eura u zamjenu za privilegij da poluonesviještenom kretenu u Boratovom tankiniju povučem duct tape s dlakavih prsiju. Još idem na terapije.

Nadrealna vožnja autobusom
Slovenski autobusi i diploma iz filozofije imaju nešto zajedničko- oboje su trijumf neupotrebljivosti. Vozni redovi opiru se logici koliko i karijera Nicki Minaj, a krajnje besmislen raspored sjedala zaintrigirao bi i M.C. Eschera. Usto, jedan od neopjevanih talenata Slovenaca je prostorna nekoordinacija zbog čega jutarnja vožnja busom izgleda kao partija tetrisa koju je odigrao slijepac. Svi su na krivom mjestu. Od tinejdžera na prednjim sjedalima do trudnica s ruksacima na izlazu- SVI stoje na najkrivljem mogućem mjestu. Ne bi me začudilo da šofera sretnem pri kraju busa. Slovencima ćemo naravno zamjeriti i pedantno osmišljen sistem naplaćivanja javnog prijevoza, koji praktički onemogućava švercanje nama balkanskim primitivčinama. J*beni Janezi.

lpp ljubljana
Čak i ovaj tip prijevoza je smisleniji od vožnje slovenskim autobusom

Druženje s bivšima
Nelijep aspekt našeg eksplozivnog temperamenta svakako su posesivnost i ljubomora, što se vidi iz tragičnih naslova iz domaćih tiskovina. Slovenci ne poznaju takve emocije (zapravo, nisam još utvrdila imaju li uopće emocije), pa je tako savršeno moguće da već na prvom dejtu upoznate njegovu hihotavu bivšu, sada best frendicu, koja će  vam se uvaliti na ljetovanje, i dalje ga oslovljavati s micek i i prisjećati se onog romantičnog putovanja gdje su se zaručili i odabrali ime nerođenog djeteta. Hihihi. Čak i ako krpelj zvan bivša podbaci u projektu simbioze s vašim sadašnjem, uvući će se u krevet njegovom frendu, statističkom slučajnošću kao, što za posljedicu ima zajedničke odlaske na koncerte, roštilje, rođendane i da, LJETOVANJA. Ukratko, nema bijega. Hihihi.

Inače, prave bizarnosti u Sloveniji odvijaju se na političkom planu, pa ako imate previše vremena za uhođenje Slovenaca, Pengovsky piše odličan blog na engleskom. A ako se želite još malo smijati na račun novostečenih EU cimera, razveselit će vas serijal satiričkih osvrta na život u Sloveniji iz američke perspektive, kao i slovačke novine koje su Pahora proglasile šupkom.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/content/84/7859384/html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273