PAPERSELF: spoj dekadencije i minimalizma

PAPERSELF: spoj dekadencije i minimalizma

Koja vam je prva asocijacija na neobične trepavice? Sigurno vam kroz glavu prolete višebojni, blješteći, tigrasti i slični dezeni razbacani po sve većem broju zagrebačkih dućana. Koliko god zgodne za ekscesni imidž, takve nisu najbolji odgovor za gospođice u potrazi za minimalističnom, a opet unikatnom dekoracijom za kapke. Zato Paperself jest. Da nastavim u animalističkom tonu iz prethodnog posta, želim vam predstaviti očaravajući novitet u svijetu umjetnih trepavica.

među fanovima je i britanski DJ tandem The Broken Hearts

U ruke su mi dospjele kao poklon drage prijateljice iz Amerike. Na prvi dodir djelovale su poput minijaturne verzije kakvog umjetničkog djela, što se potvrdilo jednom kad sam zavirila u biografije osnivača. Iza Paperselfa naime stoji međunarodni tim kreativaca čiji se višestruko nagrađivani spektar radova svodi na intrigantan zajednički nazivnik: konceptualni produkt dizajn u formi papira. Trebalo je svega par sekundi da me očaraju minuciozna preciznost izrade, gotovo čipkasta struktura i fluidni oblici na tragu Art Nouveau motiva. Iako djeluju iznimno krhke i na dodir su najsličnije krilima leptira (koji su vodeći vizualni fokus uz paunove, vodena bića te morske i kopnene konjiće), iznenadile su me otpornošću na ekstremne uvjete. Izdržale su dva presvlačenja, divljanje na stejdžu, temperaturu od koje su mi i prave trepavice poželjele otpasti, a preživjele su čak i blagu kišu. Sve to za 12,50 funti! U prilog im ide i prilagodljivost. Odlično su se snašle u ulozi obrva koje sam im namijenila u jednom od naleta inspiracije.

PSSST:  Na teži način sam otkrila da je 99% ljepila priloženih uz umjetne trepavice odvratno (i) neefikasno. Igrom slučaja, tijekom jednog last minute shoppinga na aerodromu, otkrila sam ljepilo DUO, jedino u kojeg se kunu MAC-ovi kozmetički stručnjaci, a bome i ja. Poveću tubu platila sam 7 funti, ali traje godinu dana i lijepi apsolutno SVE što sam se sjetila staviti na oči– trepavice, perje, kristaliće… Dostupno je u Inglotu u Radićevoj. Ostavljam vas da uživate u detaljnim prikazima najljepših trepavica viđenih u ovoljetnom izdanju Noir Magazine:

 

 

a ako vas više od trepavica zanima dizajn interijera, Paperself izrađuje i eko lampe

 


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/content/84/7859384/html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273