Ne, mama, ne možeš vidjeti njegov prsten

Ne, mama, ne možeš vidjeti njegov prsten

Ako postoji nagrada za mladence koji krše vjenčane tradicije, onda smo muž i ja zaslužili utješnu nagradu iz izloga #2. Vjenčali smo se kod matičara, kumu sam zamijenila najboljim prijateljem, raskošnu bijelu haljinu skromnom retro kombinacijom, dok su prezimena ostala apsolutno ista. A pri ulasku u stan, kad sam se zavodnički namjestila na prag i upitala novostečenog muža: “Nisi li nešto zaboravio?”, on se lupio po čelu I vratio po bocu konjaka.

Naše obitelji, istrenirane da poštuju individualnost svoje opičene djece, izdržale su nekonvencionalno vjenčanje s junačkom tolerancijom, ali ideja da tradicionalnu razmjenu prstena zamijenimo piercingom i skarifikacijom dočekana je na nož (skalpel?). Objašnjenje da će muž imati skoro-pa-prsten, samo nešto drugačije pozicioniran, nažalost nije upalilo. Srećom, nisu ni nagovori da okrugli komadić zlata navučem na oklijevajući četvrti prst. Uzrok mog protesta protiv klasičnog prstenja je lako odvajanje od prsta, čime vjerujem da se raskida veza s vlasnikom, a time nestaje i simbolika pripadnosti.

Moja logika je sljedeća- ako već naglašavam pripadnost nekome posredstvom simbola, nije li prikladno da i s tim simbolom imam intimnu vezu? Osjećam potrebu da taj znak pripadnosti bude dio mene i uđe mi pod kožu. Doslovce. No kako mi dosad nije palo na pamet narušiti estetiku bijele puti komadićem metala ili tinte, potrošila sam tjedne tražeći prikladan način da posvetim dio tijela najbitnijoj osobi u svom životu. I našla sam ga. U skarifikaciji.

courtesy of BMEZine.com

draga djeco- ovo nije skarifikacija

 

Ovaj ekstreman postupak urezivanja motiva u kožu skalpelom za mene ima posebnu čar- finalni dizajn rezultat je koliko vještine urezivača, toliko i truda samog vlasnika. Naime, nakon rezanja ranu se može ostaviti da zacijeli ili dodatno iritirati uz pomoć jodne tinkture, grebanjem krasti ili čak zubnom pastom (!!!) kako bi se potaknuo razvoj keloida (3D ožiljaka). To otprilike znači da skarifikacija ima visok stupanj personalizacije, što je ključna riječ za raspamećivanje DIY fanatika poput mene. A i ima neke mračne erotike u međusobnom čišćenju rana s ljubavnikom.

Jednom kad sam odabrala metodu, motiv i svi minuciozni detalji ukazali su mi se u snu (da da, kreativna sam u krevetu). Ipak, dug je put od mašte do papira, tako da o tom potom. Zasad ostavljam kožu da uživa u ljetnim gadostima, a najesen uzimam muža pod ruku i prepuštam ga igli Irene a.k.a. žene hobotnice, dok ću se sama predati pod skalpel iskusnog Brenna Albertija. Galeriju krvavih radova potonjeg majstora možete razgledati na njegovom FB profilu, a ja vam prenosim tek djelić njegovih radova. Tako da sorry mama, ali ne, ne možeš vidjeti zetov prsten.

 

P.S. Ako ste probali skarifikaciju na svojoj koži, ostavite sliku ili koji pametan savjet u komentarima.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/content/84/7859384/html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273